2024-та г. ще е много тежка за целия свят. Купувайте земя, копайте кладенци. Това съветва гадателката на Силвио Берлускони - Теодора Стефанова, цитирана от "Стандарт". По думите ѝ ЕС ще се трансформира, а Урсула фон дер Лайен няма да е председател на ЕК.

- Госпожо Стефанова, как оценявате ситуацията в България след изборите за местна власт?

- България тепърва ще има повече жени лидери и един ден ще се събудим и с жена, избрана от народа за министър-председател.

На този етап никой няма да направи рискован ход да махне така наречената "некоалиция". Но догодина ще отидем на предсрочни избори - това ще се случи малко след европейските.

Ще има голямо напрежение между "Продължаваме промяната" и "Да, България", ГЕРБ, ДПС, БСП  и "Възраждане". Ще се искат оставки на министри. Някои от тях ще си отидат. При ротацията, когато премиер ще стане Мария Габриел, пак ще има проблеми. И тя няма да е начело на страната ни задълго, но ще надгради европейската си кариера.

Някои формации ще се оттеглят от управлението. ПП и ДБ ще се разпаднат като съюз. Те може да последват съдбата на ИТН.

ДПС влизат много силно във властта, тъй като политиката им е последователна. Няма да се учудя, ако при предсрочните избори те заемат второто място. "Възраждане" също вървят много напред. Ще има доста промени, нови имена ще се наложат в политиката.

- Как виждате бъдещето на Европейския съюз?

- След европейските избори има голяма вероятност различните държави да преосмислят политиките си и при тях също да има предсрочен вот. Италия ще стане локомотивът на Европа. Колкото и да не Ви се вярва, Марио Драги ще има специално място в ЕС.

През 2024-та и 2025-та година ЕС ще се трансформира. Урсула хон дер Лайен няма да остане председател на Европейската комисия. Ще й бъде предложено друго предизвикателство. Всички политики на ЕС ще бъдат преначертани и ще има коренна промяна.

- По-силен или по-слаб ще стане ЕС след промените?

- Ще се търси разширение да стане по-силен. България ще влезе в Шенген, ще приеме еврото. Македония няма да влезе в Евросъюза догодина, но по-нататък има шансове.

Старата структура на ЕС ще бъде сменена. Ще дойдат много по-млади лидери. Ще има обаче и недоволни държави, които ще последват пътя на Великобритания и ще напуснат ЕС. Но ще има и разширяване.

- Значи, България върви по европейски път и ще е важен фактор. Така ли е?

- Да. У нас догодина ще се появи  ново  гражданско движение. То ще се наложи за кратко време и ще има лидери, които са подготвени в престижни университети -  не само в  чужбина, и  в България.  Те ще бъдат много близо до хората, ще говорят на техния език.

В същото време ще са иноватори, подпомогнати от изкуствения интелект. Разбира се, зад младите водачи ще застанат и други личности, които са били в политиката. Този отбор ще направи програми и хората на практика ще усетят, че страната ни върви напред.

Те ще се борят с корупцията, ще проведат съдебната  реформа. Тези лидери ще въведат закони и правила в България, които ще бъдат спазвани. Ще се работи много усилено и те ще влязат официално в политиката на държавата през 2025-та, 2026-та година. Те ще издигнат образованието и културата на много по-високо ниво.

Ще направят България по-екологична страна, ще въведат технологии за намаляване на сметките за тока. Ще дойде ново събудено поколение, което ще милее за България.

От друга страна президентът Румен Радев ще направи партиен проект, който няма да тежи особено много.

- Предстоят ли промени в геополитически план, предвид президентските избори в САЩ през 2024-та година?

- В  САЩ ще има балотаж за президент. Ще има промяна и републиканците ще се върнат на власт.

- Но една такава промяна би променила и ходовете на войните?...

- Да. Ние не си даваме равносметка, че сме на прага на Трета световна война. Тя ще е различна, но факт е, че 2024-та година ще е много тежка за нашия свят. За Русия и за Украйна войната почти е приключила. Много скоро там ще се заговори за мир. Разумът ще надделее и ще има консенсус.

В икономически план войната ще продължи, но поне няма да загиват хора. Всички световни лидери и организации ще съдействат за помирението.

Не искам хората да се плашат, но през 2024-та година ще се разпалва конфликтът в Израел. Защото "Хамас" е много опасна групировка. Много трябва да внимаваме да не се стига до Свещена война! Да не се разшири конфликтът към Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Индия, Пакистан. Терористите ще всяват страх и ужас, особено по новогодишните и коледните празници.

Не съм негативно настроена, но ще има терор, стрес, шок за хората! Искам да се обединят всички, както папата призовава, за мир! И колкото се може по-бързо да спре тази безумна война. Президентът Бенджамин Нетаняху ще си тръгне. По-нататък, след години, Палестина и Израел ще станат държави с отделни политики. И това ще го направят не фанатиците, а събудените млади хора.

- Вашата книга "Осмото чувство" през седмицата беше представена при голям интерес в София.  В нея говорите за изкуствения интелект и бъдещето. Бихте ли откроила акцентите?

-     Първото издание излезе преди COVID - 19, през 2017-та година. Второто го допечатахме заради интереса на хората към  посланията ми. През лятото направих голямо книжно турне в Европа и по света и съм заредена с много любов.

Книгата е озаглавена "Осмото чувство", защото всички имаме пето, шестото е развито при много хора, седмото е  изкуственият интелект и осмото са новите деца. Те са родени с изкуствен интелект.  Ние трябва да го прегърнем и да заживеем с него. Това е и настоящето вече, и бъдещето.

Изкуственият интелект няма за заеме работните ни места. Ние,  хората, ще му подаваме информация. Колкото и да ни се струва странно, той ще ни направи много по-човечни. От догодина влиза в действие новият Супер компютър.

Това е система, която ще промени почти всичко на планетата. Новият Супер компютър вече започва обучение на нас, хората. Големите специалисти като Илон Мъск ще съдействат за това да се зачитат човешките права, както и тези на робота. Вече сме на прага на въвеждането на тази иновация.

- Доколко обаче, човекът ще стане излишен?

- Няма такъв филм, няма излишни хора. За всички ще има заетост. Супер компютърът ще бъде регулиран и с ясни правила. Сега има война кой да го контролира, но Европа ще е първа.

Разбира се, с времето администрацията ще изчезне.  Някои фирми ще приемат новите правила, други ще си карат по старата система. Но ще се стигне до обучение и в крайна сметка ще влезем в супер  новия компютър. Ако не направим това, ние ще сме изолирани. Тук идва и информацията за валутата, за парите ни. На ръката ни ще има чип, който ще съдържа данни от личната и здравната карта, данни за парите ни.

Това ще се случи в целия свят до 2030-та година като всяка отделна държава сама ще определя кога и как този чип може да се въведе. Ще имаме изследвания за това как да се предпазим. Свободният избор е в нас, ние хората, ще ковем съдбата си.

България е избрана да изтълкува изкуствения интелект, тъй като ние имаме отлични IT специалисти.

След 2030- та година ще бъде  въведен квантовият компютър. Важно е да се знае, че първият изкуствен интелект е  експериментален.

- Ще бъдем ли изправени пред нови пандемии?

- Ще бъдем. Следващата пандемия ще е "На колене пред водата". Ще има бедствия, някои райони по света ще останат без вода. Други ще бъдат  наводнени, ще гинат и хора. Но, купувайте земя, хора! Влагайте парите си в източници на вода. Копайте кладенци!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук