Галя Топалова, която напоследък таблоидите спрягат за новата изгора на Румен Петков, е замесена с ДДС аферите на ГКПП Капитан Андреево, пише “Хасковска Марица”. Топалова е собственик на “Локомотив”-Пловдив.
Според надеждни източници чрез мрежа от фалшиви турски фирми по няколко пъти на месец се точили солидни суми от републиканския бюджет. Запознати разясниха, че за целта се прилагат схеми, крити зад паравана на турското карго. Въпреки че официално името на Топалова не фигурира никъде, източници от Митница Свиленград разясниха как всички на пункта знаели, че това са нейни фирми.
Подобно твърдение изнесе и Българската легия “Антимафия”. От там алармираха за куп нередности и далавери по границите. Един от случаите, за които сдружението забърка с престъпността сигнализира ДАНС, засяга точно ДДС аферата с близките компании до една от най-известните жени в България.

От мястото където се твърди, че е прилагана тази схема – Митница Свиленград, категорично отричат информацията и заявяват, че не познават въпросната дама. Много се спекулира с темата точене на ДДС. Трудно може да стане нещо подобно на това, за което говорите. Все пак ще направим проверка и ще видим дали има подобен случай, категоричен е началникът на свиленградската митница Филип Александров. Той определи като неверни твърденията, че можело да се източва ДДС чрез фалшиви турски фирми, и поясни, че при такива случаи се разследват и партньори от други страни. /БЛИЦ