"Зад покушението с киселина срещу мен стои Димитър Пачеджиев, повече от 100% съм сигурна". Това каза пред "Стандарт" бизнес дамата Петя Стаевска малко след като излезе от лекарския кабинет.
Жената всеки ден ходи на превръзки, предстои й година на операции и възстановяване. Но в едно е убедена - че бившият любовник на приятелката й Анна Фантуси е зад покушението. Признава, че нееднократно е получавала заплахи от бизнесмена. "Още през април при някакво неудовлетворение от връзката му с Ани той вдигна телефона и каза, че аз съм виновна, но той това няма да го остави така. А отделно Ани като моя приятелка лично ми е споделяла, че той е казвал на нея и на зет й, който работеше в неговата фирма, че няма да остави така нещата и ще ни накаже", твърди Стаевска. Според нея нападателите са получили поръчка и за двете жени, но не посмели да пипнат Фантуси, защото се движела с хора с много охрана. Въпреки това имало моменти, в които Анна била уплашена до смърт от Пачеджиев и споделяла с приятелката си това. Петя я съветвала да го остави, което вероятно е причината за отмъщението срещу нея. Самата Стаевска дори не ползвала шофьор, за да не бие на очи. Тя решила, че няма нужда, за което в момента съжалява. "Като си помисля реално, ако имах един шофьор пред себе си, никога това нямаше да ми се случи", е сигурна бизнес дамата.
Съдът остави в ареста заподозрения за поръчител на нападението Димитър Пaчеджиев. Петя Стаевска и досега се страхува и e взела всички мерки за сигурността на себе си и семейството си.
"Не може моите деца да страдат, че някой е луд от ревност или луд от любов. Има много луди мъже и жени от любов. Това не е оправдание да залееш някого с киселина. Майка ми вчера ми разказа, че талибаните пръскали така момичетата и жените, които не носят фереджета. Но те пък после са наказвани с обесване. Тоест при варварски постъпки има варварски наказания", категорична е Стаевска. Тя допълва, че след този случай се е променила. "Никога няма да допусна никого повече до себе си. Ани не е виновна. Явно живеем в такова време. Естествено, че този човек е болен от ревност и любов. Но за да тръгне да залива с киселина толкова лесно, причината е, че в България всичко може да бъде потулено, платено. Вие чували ли сте някъде по света да се правят толкова лесно такива неща?, казва още тя.

Стаевска, която е собственик на фирмата "Богдан мебел", беше залята с киселина на 10 ноември т.г. около 14,30 ч. Докато вървяла към колата си на бул. "Булгария" 111, където се намира офисът й, към нея се приближил млад мъж и лиснал в лицето й изгарящата течност. Жената веднага била откарана в "Пирогов", където лекарите установили 30% изгаряне на лицето, гърдите, шията и дланите. За щастие очите й не са пострадали. По случая беше арестуван Димитър Пачеджиев, който се занимава с месарски и строителен бизнес. Той е бил любовник на една от най-близките приятелки на Петя - Анна Фантуси, която го изоставила.  /БЛИЦ