Заради 2 кг хероин харманлиецът Илко Тонев, известен като Гаргамел, е от четири години зад решетките. Съдебният процес срещу него и двамата му авери Мариана Апостолова и Янко Тодоров – Полицая, които бяха заловени с наркотика, все още не е приключил, защото делото се отлага непрекъснато поради различни причини.
Преди месец Гаргамел поиска да бъде пуснат под гаранция, защото по думите му процесът ще се проточи още доста време. Съдийският състав не уважи това искане на Гаргамел и го остави зад решетките с мотива, че е възможно да се укрие.
Изненадващо в края на миналата година окръжният прокурор Петър Мидов поиска прекратяване на процеса срещу тримата с мотива, че са допуснати съществени процесуални нарушения, които нарушават правото на защита на подсъдимите. Съдът се съгласи с искането на обвинението и прекрати делото. Въпреки това подсъдимите останаха зад решетките. Днес беше гледано второто искане на Гаргамел за по-лека мярка за неотклонение.
Преди време адвокатът на Янко Тодоров – Полицая депозира искането му за по-лека мярка заради влошено здравословно състояние, но молбата му дори не беше разгледана от съдебния състав. /Тодорка Николова, БЛИЦ