Премиерът Бойко Борисов се топли на малко радиаторче в Министерски съвет. Това се налага заради препоръки на германския институт "Роберт Кох", който е препоръчал да се изключат климатичните инсталации в подобни големи сгради във връзка с коронавиуса.

Това разкри на редовния брифинг шефът на националния щаб срещу коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски.

Мутафчийски направи това в отговор на журналистически въпрос, дали няма да бъде свалена забраната за индивидуалното практикуване на спорт на открито.

По думите на професора, забрана за излизане на сам човек навън няма. Парковете и градинките са затворени, заради струпванията на хора.

Въпреки това, шефът на ВМА настоя категорично препоръките за изолация да се спазват. 

Щом премиерът може да спазва всички мерки, това означава, че всички можем да ги спазваме,  отсече Мутафчийски. 

"Само твърдите мерки биха дали резултат. Ние сме царе на изключенията и превръщаме нормата в изключение. Когато се казва, че нещо трябва да се спазва, то трябва да се спазва. 

Щом премиерът може да спази, всичко което му се казва - при това фанатично го спазва, значи всеки трябва да ги спазва. И го потвърждавам това, защото премиерът стои на един малък радиатор и се топли в кабинета си, защото сме спрели цялата климатична инсталация по препоръка на германския "Роберт Кох институт", разкри директорът на ВМА.