Шефът на ВМА и председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. проф. Венцислав Мутафчийски поздрави българите с Деня на храбростта и празник на Българската армия. Ето какво обръщение направи той в страницата на ВМА във фейсбук:

Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия!

Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България. И отдаваме заслужена признателност към всички военнослужещи, които днес са част от редиците на Българската армия!

ЗА ЧЕСТТА И СЛАВАТА В ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА

Използвам случая да благодаря на всички колеги от ВМА, които и в момента се борят на няколко фронта – храбро и достойно!

Традиционно отлична оценка получават българските военномедицинските екипи, изпълняващи съюзническите ни задължения на мисии зад граница.

Благодаря на колегите, които повече от година не скланят глава пред невидимия враг – COVID-19, както и на екипите, които се грижат за нашите пациенти в т.нар. „чисти клиники”.

Заслужени поздравления и за нашите курсанти – бъдещите военни лекари, които в пандемичните условията доказаха своите качества на достойни медицински офицери.

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЕДИННИ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ГОРД, ЧЕ ИМАМ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА РАБОТЯ С ВАС!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

Началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на Република България 

Честит Ден на храбростта и празник на Българската армия! Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали...

Posted by Военномедицинска академия - ВМА on Wednesday, 5 May 2021