Този човек трябва да бъде заловен. Това е въпрос на чест. Този балкански синдром трябва да се премахне. Бавно и мъчително, но трябва. Той носи омраза. Не трябва да се чака убийство. Това заяви генерал Васил Василев.
„Ултрасите си избират за враг полицията и почват да правят действия, които са насочени спрямо нея. Видяхте на безсмислените шествия, как се хвърлят бомбички. Това трябва да го търпят хората - и чужденци, и българи, защото минават едни, които хвърлят бомби и искат да изразят нещо и те не знаят какво“, каза още Василев,  председател на Комисията за етика и феърплей към БФС.

Той също зададе въпроса като хвърлят бомби и запалят артилерийски димки, с какво помагат на този отбор да не загуби или спечели мача?

Той отново подчерта, че полицаите трябва да изровят земята, за да бъде хванат нападателя на полицайката. „Ако нещо такова стане в САЩ, нарушителят проклина деня, в който това се случи, защото го гонят до дупка“, подчерта генералът.

По думите му, за да се прекрати насилието по стадионите трябва да се случат няколко неща. „Да не се допуска хореография на стадиона – от бомби, димки и така нататък. Пиротехническите средства трябва да бъдат забранени в стадионите и криминализирани. Стадионите трябва да бъдат пригодени така, че като отидеш на стадиона, да си знаеш точното място и камерите да могат да те следят. В Шампионска лига с тази цел билетите ще бъдат поименни“, поясни Василев.

„Ултрасите се изгонват с билетите, с обществения негативизъм към тях, с отношението. Не може да се допускат хора с маски“, каза още той.