ГЕРБ се коригира за въвеждането на таван до 20 хил. лв. за обезщетение при загинал член на семейството. Горна граница няма да има за родители, деца, съпруг и съпруга на жертвите на пътнотранспортни произшествия. Ще има таван до 5 хил. лв. на всички роднини извън тесния кръг, които досега бяха обезщетявани при починал близък при катастрофа, обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, предава Канал 3.

Проблемът е бил обсъден на Изпълнителна комисия на ГЕРБ снощи заради напрежението, възникнало от намерението за повишаване на застраховките "Гражданска отговорност", съобщи в извънредно изявление председателят на бюджетната комисия.

Управляващата партия е решила да бъде разработена методика с ясни критерии за обезщетенията, обясни тя и уточни, че внася вече предложенията в застрахователния кодекс.

Ако Народното събрание приеме това предложение, спекулации за двойна и тройна "Гражданска отговорност" са невъзможни, подчерта Стоянова и повтори, че заедно с финансовия министър Владислав Горанов са поискали среща с президента.