"Трудно ми е да намеря нещо негативно в България. Тук е рай за инвестиции и бизнес. Чудя се само защо правителството се сменя често." Германецът Пери Айнфелдт дошъл уж за кратко в България, а решил да остане завинаги, разказва за него "Deutshe Welle".

Идеалното място за него е голф комплекса край Балчик. Той е един от десетките германци, превърнали Северното Черноморие в свой дом. Той е от Хамбург, работи като консултант в областта на голфа. Участвал е в създаването на голф комплекси в Германия и Грузия. Точно това го води в България.

"Когато ми казаха, че трябва да летя за Варна, попитах къде е това. Не бях чувал за нея. Резервирах полет и дойдох тук на Великден през 2011 г. Беше много интересно всичко, веднага ми хареса."

Първо той се влюбва в природата на Северното Черноморие през 2013 г. основава консултантска фирма.

"Смятам, че е страхотно да се работи тук. За инвестиции България е абсолютно точното място. Абсолютен рай е от гледна точка на данъците. Трудно ми е да намеря нещо негативно в България. Може би е трудно да се разбере постоянната смяна на правителства и изборите на всеки 6 месеца. Тук правителство просто не може да се направи."

Айнфелдт не разбира защо българите не искат да работят по морета. В голф комплекса в Балчик например 70% oт персонала е от Бали.

"Много българи виждат проблема само в собствената си държава и заради това са напуснали страната. Други като нас виждат светлата страна и идваме да й се насладим."

"Тук работя по-малко, отколкото в Германия. Когато дойдохме тук през 2011 г. изобщо нямаше германци. Оттогава много мои сънародници дойдоха тук. Те искат да работят на красиво място и да имат по-високо качество на живот. Тук има всичко - спокойствие, красив плаж и красив град. Може би никога няма да си тръгна от България.", завършва той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук