Актьорът Дарин Ангелов е спасил човешки живот по време на представление в Народния театър. Това разкриха в социалните мрежи зрители, станали свидетели на инцидента, а от храма на Мелпомена, потвърдиха, съобщава „Телеграф”.
Случилото се е от неделя, 4 декември, по същото време, когато на сцената бе премиерата на най-новия хит на Народния театър „Мнимият болен”, който бе честван юбилеят на Георги Мамалев – 40 години творческа дейност.  На сцената на 4-ия етаж пък се играеше „Дългият път на деня към нощта” на Юджин О`Нийл, поставена от режисьора Владлен Александров. В постановката участват Стоян Алексиев, Бойка Велкова, Стефан Денолюбов, Дарин Ангелов и внучката на Тодор Колев – Теодора Кулева.

В разгара на представлението Дарин Ангелов дочул похъркване сред публиката. Първоначално си помислил, че някой от зрителите е задрямал, но след няколко минути отново чул същите звуци. Започнал да оглежда лицата на зрителите, докато погледът му не се спрял на 46-годишен мъж, който си е глътнал езика. Веднага скочил срещу него и пъхнал ръката си в устата му, за да го извади, но инстинктивно пострадалият захапал пръста му. Тогава актьорът свалил колана от панталона си и така успял да извади глътнатия език, От екипа на театъра извикали линейка, която дошла много бързо и взела пациента.

Спектакълът е прекратен заради инцидента, а от театъра заявиха, че зрителите могат да презаверят билетите си на касата на следващата дата – 19 декември. На входа на Народния пък е залепено благодарствено писмо от ръководството на директора Мариус Донкин към Дарин Ангелов за проявената бърза реакция и спасяването на живота на зрителя, който се оказало, че страдал от ниско кръвно. Самият актьор пък още лекува раните по ръцете си от ухапването.