Няма пострадали и загинали хора при пожара край село Маточина, няма и тежки поражения в населените места. Това каза директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов на брифинг пред кметството на село Студена в област Хасково по повод пожарната обстановка в областта.

„С усилията на повече от 200 човека - пожарникари, доброволци, служители на Българската армия и други, през нощта дадоха резултат и към момента положението е значително по-добро от вчера. Не говорим вече за трудно контролируем пожар. От 3 страни той е ограничен и не е допуснат до населените места. Нямаме пострадали и загинали хора“, посочи Николов.

„Нямаме тежки поражения в населените места. Огънят е засегнал около 50 000 дка може би и повече. Засегнати са предимно сухи треви и храсти, но на много места и борови масиви. Последното направление е между селата Маточина и Варник, където пожарът се разпространява в югозападна посока към Турция, като колегите там са предупредени и ако до обяд не успеем да го овладеем, и те ще се включат в гасенето на тяхна територия“, допълни той.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!