Попълнете търсена ключова дума или фраза

Главният прокурор и изпълнителният директор на КРИБ подписаха Меморандум за сътрудничество

https://blitz.bg/obshtestvo/glavniyat-prokuror-i-izplnitelniyat-direktor-na-krib-podpisakha-memorandum-za-strudnichestvo_news786395.html Blitz.bg

През 2020 г. ПРБ сключи други два Меморандума за сътрудничество - с КНСБ и с КТ "Подкрепа"

София, България 09 Дек. 2020, 17:21 1272 прочита 0 коментара
Главният прокурор на Република България Иван Гешев и изпълнителният директор и член на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Евгений Иванов подписаха Меморандум за сътрудничество днес, 9 декември 2020 г., в Съдебната палата в София.
 

Документът предвижда Прокуратурата на Република България (ПРБ) и КРИБ да си сътрудничат при разработването и изпълнението на комплексни мерки за предотвратяване, своевременно установяване и санкциониране на нарушенията на нормативните правила във всички области на икономиката.
 
На специално внимание са поставени проблемите за опазването на околната среда, особено въпроси, свързани с "управлението не по установения ред на отпадъци от неопределен вид и произход, с което се създава опасност за живота и здравето на хората".
 
Работодателската организация ще оказва съдействие на прокуратурата с обективен и компетентен анализ на дейности в различни сектори на икономическия живот в страната и ще сигнализира своевременно за всички констатирани нередности, пораждащи съмнение за извършването на противозаконна дейност от юридически и физически лица.
 
При необходимост КРИБ ще подпомага експертно разработването на методически и организационни мерки за разкриването и разследването на престъпления в области, изискващи специфични знания (вкл. киберпрестъпления, изпиране на пари, данъчни и имотни измами, неправомерно управление на отпадъци и др.).
 
С подписването на документа ПРБ и КРИБ изразяват увереност, че съвместните им усилия могат да спомогнат за укрепването на правовия ред и създаването на по-благоприятна икономическа среда в страната в интерес на обществото.
 
През 2020 г. ПРБ сключи други два Меморандума за сътрудничество - с КНСБ и с КТ "Подкрепа".
 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам