Никой не се е свързал с българските власти във връзка с отвлечените двама български моряци. Това заяви на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев.

„Има отвлечени двама български граждани. Това са капитанът на кораба автомобиловоз и първият помощник-капитан. До момента никой не се е свързал с нас. Работим с колегите от партньорските служби.

Установили сме контакт с техните близки. Уведомили сме ги. Разполагат с пълната информация. Предложили сме им психологическа помощ и всякакви други потребности, които може да предостави държавата. Работим по разрешаването на кризата“, посочи той.

Припомняме, че както БЛИЦ писа Корабът „Galaxy Leader“ беше отвлечен от бунтовници хуси в Черно море. Японската компания Nippon Yusen (NYK Line) е оператор на Galaxy Leader, който беше превзет в Червено море от йеменските бунтовници хуси от движението "Ансар Аллах". На борда е имало 25 членове на екипажа от България, Мексико, Румъния, Украйна и Филипините. Нашите сънародници са двама - капитанът е 42-годишен, родом от Благоевград, а старши помощник-капитанът е 39-годишен, роден е в Горна Оряховица.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук