Масово недоволство настана в Бургас заради затворен до четвъртък участък от автомагистрала „Тракия”. Отсечката между Карнобат и Бургас остана непроходима, въпреки че цял ден не валя сняг, а времето бе доста по-топло и спокойно, разказват пътуващи в района. Участъкът бe затворен при слънчево време и температури около нула градуса, съобщава „Труд”.
Така се наложи пътуващите за София да се пренасочват по стария път през Айтос и Карнобат, който е в по-лошо състояние, но въпреки това беше изчистен и отворен.
 

Това стана точно когато бургазлии масово купуваха автобусни билети и тръгваха на път, след като няколко дни беше невъзможно заради снежния капан.
 
Недоволните недоумяват как една малка община може да се справи с тежките зимни условия по и без друго разбитите пътища, а цяла държавна машина е безсилна пред 50-те километра магистрала насред пекналото слънце.
 
„Не съм специалист, за да кажа как са чистили, достатъчно техника ли са имали, но че снегът бе в огромно количество е факт. Когато са могли, тогава са я отворили. Преди това пътят Бургас – Айтос – Карнобат – Петолъчката и пътят през Средец и Елхово е бил отворен. Това заяви областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.
 
От Пътното управление в Бургас заявиха, че са направили всичко по силите си.
 
„Ако с очите си някой види колко стотици хиляди тонове са изринати там, ще му стане ясно. Просто природата е такава. Там ветровете, които духат, са много силни. В началото на седмицата прогнозите сочеха, че ще са ураганни. Нашата цел е да спасим човешки живот”, коментира пред вестника шефът на Областното пътно управление Митко Порязов.
 
Разгневените шофьори предложиха, ако не се намери начин отсечката да се чисти, на входа и изхода да сложат табела с надпис „Затваряме за зимата” или направо „Ще отворим напролет”.