Илюстрирана безплатна детска книжка за сексуално образование за момичета разбуни духовете в мрежата. Изданието е финансирано от Български хелзинкски комитет и Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women.

"Българските деца вече могат да “се насладят” съвсем безплатно на новия продукт на прогресивната пропаганда: “В като вагина”. Ще забележите, че политическата пропаганда се прокарва задължително и винаги под прикритието на нещо консенсусно добро - в случая уж образование за тялото.Скоро десетки фондации в страната ще започнат да разпространяват книжката на децата, ще я споделят онлайн и ще я вкарват в училищата", изригна в профила си във Фейсбук Кристиян Шкварек — представител на групата на Европейските консерватори и реформисти в България и кандидат за евродепутат от гражданската квота на ВМРО на последните избори за Европейски парламент."Това е норма в редица заразени с прогресивизъм общества и ще стане норма и за вашите деца и внуци, ако не намерите гръбнака да застанете открито и безпардонно срещу му", алармира той.  

От вчера българските деца могат да "се насладят" безплатно на новия продукт на прогресивната пропаганда: "В като вагина"...

Публикувахте от Кристиян Шкварек в Понеделник, 12 октомври 2020 г.


Срещу образователното произведение се обяви и Ирини Зикидис. Според нея четивото не цели някаква реална, медицинска и помощна информация в областта на сексуалното образование на подрастващите. Най-малко примитивният език, лексика и послания показват, че е насочена към 4-5-6 годишни деца. 

Ето защо, ще се спра само на фактологията в тази книга. Ако я сравним с официално публикуваните данни, то тя е най-малкото ПОДВЕЖДАЩА, да не кажа грешна или лъжлива. Интересува ме на какво се дължи това - на умишлена манипулация или обикновено невежество?", пише Зикидис в профила си във Фейсбук. 

 

Имам няколко въпроса към авторите на детската книжка "В като вагина", финансирана от Български хелзинкски комитет и...

Публикувахте от Irini Zikidis в Вторник, 13 октомври 2020 г.
 
Книгата “В като Вагина” се създава от Fine Acts, глобална платформа за социално-ангажирани креативни решения.

Фондацията е с мисията да свързва артисти и активисти от гражданския сектор, за да работят по съвместни проекти в сферата на изкуството, които комуникират и промотират защитата на човешките права, и предизвикват промяна в обществените нагласи.
Нейни автори са Светла Баева и Рая Раева — активистки за човешки права, които стоят зад кампании и инициативи като “Паметни жени” – кампания за популяризиране на приноса на жените в българската история и “Супер Жените” – колекция от образователни карти за оцветяване.Книгата (над 200 страници) ще се разпространява чрез партньорите на фондацията Loveguide.bg. Безплатен онлайн вариант ще бъде достъпен на сайта за всички, които нямат възможност да се снабдят с печатно копие, обясняват авторките на “В като Вагина”.