Ръководството на Вазовски машиностроителни заводи забранява на служителите си да хранят бездомни животни на територията на предприятието. Нарушителите са заплашени от санкции, включително и парични, е записано в заповедта. Трябва да бъдат разрушени всички къщички за кучета на територията на завода, съобщава "Трафик".

Новината бе разпространена от възмутени служители в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство. Потребителите споделят, че на територията на ВМЗ има голям брой животинки, предимно котки. Те недоумяват защо се налагат подобни строги мерки за ограничаване на популацията. 

От завода обясниха, че от години насам част от служителите хранят бездомни кучета, като на много места са се появили и колиби. С течение на времето обаче популацията им се е увеличила значително. 

"В последните месеци кучетата се събират на глутници, което е опасно, предимно за нощните смени. Другите служители на завода започнаха да подават жалби. Поради тази причина е сезирана държавна институция, която предприе проверка на място и издаваде предписание", обясниха още от ВМЗ. Заповедта била издадена на база предписанието на 

Служителите, които имат възможност, ще могат да приберат в домовете си животните, които обгрижват. Проведени са разговори с общините Карлово и Сопот, откъдето ще извозят останалите четириноги до приюти. 

Срокът за изпълнение на заповедта е до 12 юни.