Голямо семейно нещастие преживя евродепутатката Елена Йончева. Мъжът й Пламен Тодоров е претърпял тежък инцидент преди две седмици, при който едва не е загубил живота си, пише „Уикенд”.

Причината е тежка катастрофа, при която камион се ударил в автомобила му на магистралата. Тодоров е изпаднал в кома и възстановяването му все още продължава.

Според публикацията, Пламен пътувал към Ямбол по работа със своя колежка, когато отбил в аварийната лента, за да си почине от шофирането за малко. Тогава по шосето се задал огромен тир, чийто водач бил задрямал зад волана, и се забил право в колата на Тодоров. Спътничката му извадила късмет и се отървала без физически травми, ала архитектът пострадал много тежко.

Той буквално се е разминал на косъм със смъртта. Нараняванията му били най-вече в областта на главата и няколко дни е бил в кома. Архитект Тодоров претърпял сериозни операции и възстановяването му продължава.

Заради черепно-мозъчните травми той имал проблеми с говора и краткосрочната памет – изобщо не си спомнял последните дни преди катастрофата. В момента опасност за живота му обаче няма.

Арх. Пламен Тодоров има 4-годишен син от връзката си с бившата журналистка и настояща евродепутатка Елена Йончева. Малкият Теодор живее с майка си в Брюксел.