Горски Рамбо намери свой начин да отцепи територии в планината над Храбрино. За случая "Марица" първа писа миналото лято. И досега не е ясно дали става дума за бракониер, който не желае компания в местата, където ловува незаконно, или за  местен Робин Худ, който защитава природата от натрапниците в мощните джипове. 

Мъжът залагаше самоделни капани с пирони и заварени железни шипове по пътищата,  за да ограничава достъпа на горска охрана, хора и автомобили до ловното си поле.

Според местните бракониерът не е бил сам, с него е имало поне още двама помагачи. Осакатени са били няколко крави, а почти всеки ден ловци и туристи се оплакват, че пукат гуми в района на местността Карабунар. 

Пред "Марица" Стилян Арабаджиев, който е член на ловната дружинка, извади шест пирона от гумите си. Той разказа тогава, че злосторниците ги слагали върху двойни дъски, вкопани на 20-30 см в земята, така че да не се виждат и да поразяват и гумите на джиповете.

През ден Арабаджиев и хора от дружинката в Храбрино ходили на място, за да обезвреждат дъските с пирони. 

"Измъкването им е много трудно, дори и с брадвичка. А щом ги махнем, те залагат нови", разказа тогава Арабаджиев.

Той предупреди туристи и хора да не ходят по-нагоре от параклиса "Св. Спас" в местността Карабунар заради опасността. Според Арабаджиев хората, които поставят самоделните капани, са двама-трима души. Засичал ги е случайно в гората.

"Ходят по всяко време. Не мога обаче да ги разпозная, тъй като идват с мотори без номера, карат с каски и маски", обясни мъжът.

Според него това се прави от ловджии от други дружинки, които искат да ловуват в чуждото ловно землище. Целта на поставените шипове е да ограничи достъпа на ловците от Храбрино и на хора, за да ловуват пришълците необезпокоявани на чужда територия.