През юни започва основен ремонт на „Дунав мост“ в българската му част. В началото на туристическия сезон по традиция се очаква хиляди румънци да тръгнат към българските и гръцки курорти, като предпочитат да преминават през граничния пункт „Дунав мост“ при Русе.

В същото време и тежкотоварният трафик не намалява. Каква организация ще бъде създадена, за да не се образуват големи задръствания по границата и кога се очаква откриването на фериботна линия между Русе и Гюргево?

Областният управител на Русе Драгомир Драганов каза, че след проведена среща в Букурещ, румънската страна е потвърдила, че през тази седмица Министерският съвет ще вземе окончателно решение за пускане на гранично контролно-пропускателен пункт на ферибота, който е спрян пред 2010 г. „Очаква се в края на юни, началото на юли този пункт да заработи от страна на Румъния“, допълни той пред Nova News.

Изпълнителният директор на „Пристанищен комплекс“ – Русе Ивайло Башалов посочи, че трябва да бъдат пуснати два ферибота, които да извършват по минимум 6 курса на денонощие. Той посочи, че проблем е тежкотоварният трафик, но изрази надежда, че казусът ще бъде решен.