"Работим по всички версии за убийството на данъчния Иво Стаменов. Няма да квалифицирам коя е водещата. Беше посочено, че убийството е изстрел срещу държавността. Макар в работата си да се абстрахирам от емоционални изрази , смятам, че наглостта на извършителите беше предизвикателство, на което ще отговорим подобаващо и по закон". Това заяви пред "Телеграф" градският прокурор на София Емилия Русинова. 

Като прокурор съм длъжна да се придържам само към установените факти. А те са - Росен Ангелов е автор на шесторното убийство. Росен Ангелов се е самоубил. Разследващите няма как да кажем какво е ставало в главата на един лабилен човек, посочва Русинова.

"Мотивите и начините на извършване на престъпление са толкова многообразни, че винаги биха давали повод за спекулации. Убийствата и самоубийството не са алгоритъм, който следва логически стъпки.

По повод опасния рецидивист Емил Милев-Крокодила, градският прокурор казва: 

Когато става въпрос за опасни рецидивисти, какъвто е Емил Милев, считам, че правоохранителната и правораздавателната система следва да изпълняват задълженията си към гражданите и обществото. Категорична съм, че Емил Милев - Крокодила представлява обществена заплаха и следва да отговаря пред съда за деянията си. Този човек ограбва, отвлича и заплашва хора, заплашва магистрати, журналисти, адвокати".

На въпрос докъде е стигнало разследването срещу Веселин Марешки, градският прокурор посочва, че то още не е приключило и че предстоят експертизи по делото по сигнал на Валя Ахчиева от БНT от изпълнителната агенция по лекарствата за износ на лекарства. Русинова споделя, че никога няма да свикне с делата, при които е отнет човешки живот.

На въпрос връщат ли се мутренските времена у нас, Русинова отговаря:

"Не смятам, че подобни определения са верни. Мутренските времена бяха характерни за обществото ни тогава, когато промените в законодателството бяха твърде динамични, когато институциите се пренастройваха спрямо новите социални условия и реалности и когато обществото ни беше силно поляризирано".