„Добрината среща добрина” – в истинността на тези думи се убеди 15 годишния Исус Христов от айтоското училище „Атанас Манчев”, който днес беше звезда сред съучениците си.  15-годишното момче живее в къща без ток с още 8 братя и сестри, а майка му Фанка чака десето дете, пишат Трибюн.

Намерил портмоне със сумата от 140 лв. и дебитна карта преди няколко седмици, живеещия в крайна бедност и оскъдица Исус, без колебание го отнесъл в айтоската полиция и го предал на Нели Георгиева – инспектор Детска педагогическа стая. Дни по-рано тя му подарила обувки, след като видяла, че почти босоног отива на училище и спечелила сърцето му завинаги“, написаха от полицията в Бургас.

„За благородната си постъпка Исус не очаквал похвала – направил жеста, защото така е научен. Въпреки, че е изключително бедно, семейството му е много почтено и живее с изконните ценности – честност, почтеност и добрина. Директорката на училище „Атанас Манчев” – г-жа Дора Георгиева споделя, че се гордее с постъпката на момчето, което за една нощ се превърнало в пример за подражание на своите връстници.

Множество подаръци, сред които дрехи, обувки, спортни и учебни пособия, както и пакети с основни хранителни продукти за нуждите на семейството на Исус, бяха предоставени от Директорът на ОДМВР - Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, кмета на Община Айтос – Васил Едрев, председателят на фондация „Евгений Мосинов” – Илияна Мосинова и ръководството на училище „Атанас Манчев” с директор Дора Георгиева.

Четиримата дарители на нарочна церемония в присъствието на съучениците на Исус Христов го отличиха и с поздравителни адреси и грамоти за благородната постъпка“, пишат от полицията.

Стъписан от подаръците и добрите думи, Исус благодари на всички дарители, като скромно заяви, че не е очаквал толкова внимание и щедрост. Младежът дори и не предполага колко изненади го чакат през следващите дни, тъй като след придобитата през медиите популярност за добрината му, от всички краища на България вече пътуват дарения и храни.