Гранична полиция продължава да създава суматоха на Летище София с паспортните проверки, установи проверка, пише TravelNews.

В неделния ден около 14 часа служителите не могат да обслужат пристигащите българи и туристи на Терминал 2. На гишетата са се струпали хора от няколко полета – Лондон Хийтроу, Тел Авив, Париж, Варшава и Амстердам.

Това прави над 700 човека, като работят само 6 гишета. Всички пътници са натъпкани в един общ салон и без достатъчно въздух.  

От машините за самообслужване със задгранични паспорти функционират само 4, като ги съблюдава един граничен полицай.

През тях могат да минават само гражданите на Европейския съюз. Опашката и на тях е огромна, защото никога не функционират всичките 8 машини, тъй като трябва да има двама служители. В един момент и четирите работещи електронни гишета изгаснаха и спряха да обслужват пътниците.

Това предизвика недоволство сред хората и смях сред чуждите туристи. Настана суматоха и хората започнаха да се местят по другите гишета с полицаи. 

От Летище София обясниха, че се е сринала системата на Гранична полиция и затова е спряло обслужването на машините.

Служебният министър на туризма Илин Димитров също реагира веднага и каза, че ще поиска среща с вътрешния министър Иван Демерджиев, за да обсъдят проблемите с обслужването на пътниците на Летище София.

“Ще поставя въпроса и за обслужването по другите гранични пунктове, с оглед увеличаването на пътуванията за Великден, майските празници и идващия летен сезон”, обяви пред TravelNews Димитров.

Освен на Летище София, покрай празниците се очаква засилен трафик по сухоземните граници с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук