Агресивна случка притесни пътници в автобус, движещ се по линия №26 на градския транспорт в Пловдив. Инцидентът се разиграл в късния следобед вчера, когато млад циганин гол от кръста нагоре влязъл в конфронтация с кондукторка, съобщава trafficnews.bg.

Очевидно тема на скандала се оказва, че не е отворена предната врата на автобуса. Проблемът обаче далеч не е обикновено несъгласие между пътник и кондуктор. Скандалът прераства от вербален във физически, като пътникът започва да буйства и да бута кондукторката и в крайна сметка залива шофьорът с питие, което си носи. Няколко пъти пътникът е помолен да слезе, той обаче не се подчинява.

Скандалът е записан от пътници в автобуса. По време на видеото се чуват и предложение да се извика полиция. Младият мъж обаче не изглежда особено притеснен от това, напротив. 

Инцидентът е пореден повод да се запитаме за сигурността на обществени места и битов пример за ежедневни сблъсъци на мнения, които обаче понякога прерастват в грозни физически саморазправи.