Малко над 10 дни след отвличането и бруталния побой над непълнолетен в гората край Банево Окръжна прокуратура – Бургас задържа за 72 часа Жельо Т. и Йордан Я., по прякор Баневския за тежкото престъпление, пише Флагман.
С обвинение се сдобиха само двама от групата, въпреки според майката на 16-годишния Златин Г. детето й е отвлечено от четирима мъже. Подобна теза разви и директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов на брифинг в Апелативна прокуратура. 
Припомняме, че шокираната майка Марияна Николова попита властите защо мъжете, пребили и отвлекли детето й са на свобода.

"Открих го захвърлен във вилна зона „Боровете”. Завързали са го с въже за врата и са започнали да го бият, докато не е припаднал. Това е отвличане и опит за убийство”, каза шокирана бургазлийка. 

Ако бъдат признати за виновни в отвличане на непълнолетен, 30-годишният бургазлия Йордан Я. и аверът му ще отнесат сериозни присъди. Те са заплашени от 7 до 15 години затвор след промените в закона заради бандата на "Наглите".

Баневския и аверът му са обвинени и в това, че принудили Златин да признае, че е откраднал дебитната карта на Йордан. Те поискали от ученика да я върне на собственика, като употребили за това сила – нанасяли удари с юмрук и ритници в тялото на пострадалия. След като и това не помогнало започнали да го душат с въже и отправили заплахи с думите: „Ще те убием, ще те обесим, ще те завържем!“ – престъпление по чл. 143, ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл.23 ал. 1 от НК.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.