Министерството на извънредните ситуации /МИС/ предупреди териториалните си дирекции за очаквани обилни валежи и възможни градушки.
По данни на Метеорологичния център на ВВС, на 15 юли над страната ще има променлива до значителна облачност, съобщиха от МИС. От северозапад ще нахлува хладен въздух. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност, от която ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Очакваното количество на валежа е 10-15 л/кв.м.
Видимостта ще бъде намалена при валеж. Вятърът ще е умерен от юг, като постепенно ще се преориентира от запад-северозапад и ще се засилва до 10-13 м/сек.

Ситуационният център на Министерството на извънредните ситуации изпрати предупреждението до всички регионални структури. С него трябва да се запознаят областните управители, ръководителите на регионалните структури на централната изпълнителна власт и кметовете на общини. В районите с по-интензивни валежи ще бъдат предприети мерки за ограничаване риска от наводнения и намаляване на последствията за населението. При възникване на бедствена ситуация, сигналът своевременно ще бъде изпратен в Ситуационния център на министерството. /БЛИЦ