Рокерът Малено бе сложна личност, дори по българските стандарти. Бившият шеф на рокерите е най-малкото дете на преселници.

Както БЛИЦ първи съобщи
, Маленко Ангелов Галев издъхна тази сутрин в дома си в пловдивското село Караджово.

Майката на Маледно  е от остров Крит, а баща му - гръцки македонец. Баща му метнал на коня 24 години по-младата от него красавица и я довел в България. Малено е най-малкият от петте деца, днес живи са само две от сестрите му. Учил химия в Пазарджик, но не изкласил и в казармата станал готвач. По соцвреме работил по станциите на морето и готвил на 1300 души на ден, пише "Марица". 

И досега не е загубил кулинарните си умения и често готви на момчетата от клуба. На рокерсъборите не се минава с по-малко от 7 - 8000 кебапчета и хиляда бири.

На въпрос кои са най-големите му грехове, го удря на смях и казва: “Нямам грехове - не съм крал, наркотици не съм продавал. Е, навремето малко съм произвеждал”.

Пет години е търка затворническия нар след присъда за отвличане. “Лежах четири години и 5 месеца по затворите в Сливен, Стара Загора, Ловеч, Кремиковци и накрая в Пловдив. Един от моите рокери има камиони. Ром от Лом му дал фалшиви фактури за 30 хиляди лева и нещо. Оня измамил половин България, но на нашите рокери не им минават тези. Намерили рома, аверите му и ги отвлекли. Докараха ги тук в Пловдив и ги държахме горе на "режим" в моя клуб "Лозана". Куките обаче бързо ни надушиха и ги освободиха за три часа. Ако беше някой българин, не знам дали така бързо щяха да действат”. Това разказа през октомври 2011 година Малено след като излезе от затвора.

Няколко години след това заживя на село и стана неузнаваем.

Кой можеше да предположи, че безкомпромисният лидер на най-стария рокерски клуб “Вагабонд” се буди сутрин по първи петли, събира яйцата от курника, храни кучето и сади зеленчук.

Би сонда, за да сложи помпа и да пои по- лесно насажденията. В двора в къщата му в Караджово имаше какво ли не - от домати и картофи до всякакви видове овошки - ябълка, круша, дюля, череша и орех за сянка.

Настървен лай на джак ръселът му Ваня посрещаше непознатите. “Голям рахат, не е като в града. Тишина, чист въздух, спиш като къпан. Имам шест гълъба фенерлии - пеят по цяла нощ. И патките крякат”, обясни през 2014 година за “Марица” Малено.

Тогава стана ясно, че освен да кара мотор с бясна скорост, може да строи и къщи. Едноетажната постройка, която вдигнал преди време, имаше три стаи, обзаведени с ретро мебели.

Най хващаха око платната на доказани пловдивски майстори на четката. Само графиките на покойния Кольо Карамфилов бяха над 50.
Двамата обичали да сядат заедно и талантливият художник неведнъж подарявал, а друг път Малено купувал негови творения. Тарторът на мотобратството е ценител не само на бижутата на две колела, но и на изобразителното изкуство.

Едно от доказателствата е фактът, че става кум на художника Петър Беляшки, който работи главно абстрактна живопис.
Негови картини също бяха на видно място в дома на Малено. Сред картините, които много цени, са от ранния период на Недко Итинов - най-цененият на Запад български художник. Бе почитател и на Иван Ламбров.

В затвора заболял от туберкулоза и 7 месеца изкарал в болницата в Ловеч. Днес продължава живота на чисто.
Не се навъртат и жени около него. Но пък има приятели, верни до гроб.
Огромен бронзов орел за юбилея на “Вагабонд” бе разперил криле върху етажерка в дневната.

Маленко Галев, известен като бивш шеф на рокерския клуб „Вагабонд”, е посочил, че убиецът на митничаря Георги Дрепчев е Божо от Кючука. Той имал предвид Божидар Атанасов. Това стана ясно от разпита на Валери Баранов в съда.

След време стана ясно, че той е изпял убиеца на митничаря Георги Дребчев. Информацията от Малено е дадена на Валери Баранов, когато той е бил инспектор на Криминална полиция във Второ районно през 2000-година.

Баранов бе шеф на Второ Районно – Пловдив, директор на ОД МВР в Кърджали. Според показанията му, Малено му е съобщил, че цевта на пистолета, с който е убит митничарят, е била сменена в оръжейна работилница в квартал „Гладно поле”. Така се стигна до “Божо от Кючука” или Божидар Атанасов, който бе обвинен за убийството.