Петър Кираджийски е роден на 7 ноември 1998 г. в Пловдив. Пее от малък, а вече от пет години се занимава професионално с музика. Основното си образование получава в ОУ „Паисий Хилендарски” в Цалапица. Завършва средното си образование в СУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пловдив с профил „Изкуства” – народно пеене с преподавател Здравко Мандаджиев. В момента е студент в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Музика”. 

Тази година се представи повече от успешно на фестивала "Пирин фолк" в Сандански. Талантът му бе оценен и грабна цели три награди - на журналистическото жури, на публиката в летния театър и на зрителите пред малкия екран. Наш репортер реши да си поговори с победителя и да научи повече неща за него. 
 
- Направи страшен триумф на тазгодишния фестивал "Пирин фолк"? Какво е чувството, когато трудът ти бъде възнаграден?


- Щастлив съм! Много се радвам, че с изпълнението ми на "Роженският манастир" успях да предам енергията на песента на журито и на публиката, както в летния театър, така и на всички зрители пред малките екрани. Както споменах и в предишните интервюта, шестото чувство ми подсказа, че ще получа награда, а те се оказаха цели три, за което благодаря за подкрепата в лицето на всички мои близки и познати и публиката в летния театър. И не на последно място, благодаря на журналистическото жури за високата оценка!

Повече за талантливото момче ще разберете от неговата изповед за show.blitz.bg.