Истински ужас на турско-българските граници, ето какво се случва
От 25 юни досега в Турция са пристигнали около 750 хиляди души
Километрични опашки от коли и пътници задръстват тези дни граничните пунктове на българо-турската граница. По данни на информационна агенция Демирйорен хабер ажансъ турските граждани от европейските държави /гурбетчиите/ тези дни масово пътуват за Турция за ваканцията.
Маршрутът им минава през ГКПП Капитан Андреево, Лесово и Малко Търново на българската граница, а също - Пазаркуле и Ипсала на границата с Гърция, уточнява БТА.
От 25 юни досега в Турция са пристигнали около 750 хиляди души.
На Капъкуле към 10-те паспортни гишета са разкрити допълнително още две, увеличен е броят на служителите по паспортна и митническа проверка, твърди представител на Областната дирекция за митници и външна търговия Тракия пред информационната агенция.
Турските граждани се оплакват от дългото чакане на граничните пунктове с България и Сърбия.
Повече от 6 часа ни накараха да чакаме на българския ГКПП, за да минем на Капъкуле, цитира агенцията пътника Йоккеш Карапънар, който пристигнал от Белгия заедно със семейството си.
Подобна била ситуацията и на границата между Сърбия и България, където Сабахаттин Шахин, който пристига от Австрия, също е чакал няколко часа, съобщава турската информационна агенция.
Според турските пътници опашките по границите с България и Сърбия са поради бавната работа на паспортните и митническите служители, и прекратяване на обслужването въпреки интензивния трафик, се посочва в кореспонденцията на агенцията.
На българската граница, когато запиташ някой служител например защо гишетата са затворени, той не само че не ти отговаря, но дори и не те поглежда. Същото е и на сръбската граница, казва Джем Кълънч, който е чакал около 5 часа на горещина от 40 градуса, тъй като пунктът към България бил затворен. Добре че на Капъкуле работят много гишета, за да наваксаме престоите по време на пътуването, казва Кълънч пред Демирйорен хабер ажансъ.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Последвайте ни
0 Коментара: