Само преди няколко дни гимнастичката Стилияна Николова и автомобилният състезател Никола Цолов отново ни накараха да се гордеем.

Стилияна спечели златния медал в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща, а Никола постигна първата си победа във Формула 3 в Монако.

По този повод в каталога Arena Play в EON Видеотека вече са налични биографичните филми „Стили. Пътят към една мечта“ и „Български лъв“, които показват труда, усилията и времето, които двамата състезатели полагат.

Стили. Пътят към една мечта

Това е Стилияна Николова – българската гимнастичка, която смело крачи към олимпийските си мечти. Нейната широка, по детски пленителна усмивка, озарява залата и променя света на художествената гимнастика. Дребничка фигура с удивителна сила, която жонглира с уредите със завидна лекота.

„Колкото по-трудно става, толкова е по-интересно“, обяснява с усмивка звездата на художествената гимнастика, която е част от националния отбор на България. Стили поема по пътя от Кайро през София към Олимпиадата в Париж и знае, че я очакват усилен труд и много препятствия.

Български лъв

Едва направил първите си стъпки в картинга преди няколко години, Никола Цолов вече е сочен за един от най-талантливите автомобилни пилоти в света на своето поколение. Преходът от картинга към едноместните болиди се превръща в огромно изпитание за едно момче, което мечтае да стане световен шампион във Формула 1.

Заглавието проследява пътя му, осеян с трудности, но даващ големи награди за проявата на характер и качества. Навсякъде известен като "Български лъв", Никола продължава да мечтае и да работи всяка секунда за достигане на крайната си цел. А резултатите не закъсняват – Цолов е първият наш състезател, заради когото българският химн се чува в състезания на Формула 3.

EON Видеотека предлага разнообразно съдържание от над 30 000 заглавия на български език в различни жанрове за всеки вкус. Vivacom непрекъснато обновява съдържанието в платформата, включително чрез нови продукции, отразяващи актуални събития.