Една невероятна история разтърси социалната мрежа Фейсбук. От няколко дни случилото се с бай Васко от Видинско масово се споделя и коментира сред интернет потребителите.

За станалото с възрастния мъж разказа Станислав Петелков. По думите на момчето с авера му Кристиян засекли мъжа за магистралата на излизане от Бургас. 

Бай Васко бил само с раница на гърба си, пет лева в джоба и три-четири филии хляб. Помолил само да бъде закаран до София.

В колата обаче бай Васко разказал какво му се е случило в живота. Станислав сподели историята не, за да се хвали с това, което направили с Кристиян за възрастния мъж, а за да може повече хора да станат съпричастни към случилото се с бай Васко.

Статусът на Станислав Петелков вече има над 6 хиляди харесвания, близо 1000 коментара и почти 800 споделяния.

Ето какво написа момчето за бай Васко (споделяме думите му без редакторска намеса):

„Бай Васко. 
 
Срещнахме го на магистралата на излизане от Бургас, чакащ на стоп, вдигнал палец, надявайки се някой да спре да го закара до София. Спряхме, как няма да спрем. 

Дошъл в Бургас като кравар преди почти година, да гледа на някаква мутра кравите за 600 лева на месец, ама тоя го излъгал последните месеци с парите и не му ги дал, бай Васко си събрал багажа и си тръгнал. 

Парите пращал на сина си в с. Капитановци- Видинско. Момчето се разболяло от церебрална парализа преди няколко години и сега го гледат. 

Имал и дъщеря- живеела в Англия, била инженерка, ама го забравила и вече не го търсила, не са се чували от доста време. 

Разказа ни как се е запознал с жена си и колко много я обичал, обаче през 2003 починала от рак и от тогава си живеел сам. Били са заедно от малки- почти 25 години. 

Искаше да го оставим на околовръстното в София, ама нямаше как да го оставим в нищото. Имаше 5 лв в джоба и три-четири филии хляб в голямата му тежка чанта, където беше събрал всичкия си багаж. 

Решихме да му купим билет за влака до Видин, за да сме сигурни, че ще се прибере. Когато наближихме София му казахме, че сме му купили билет за влака и го закарахме до Централна Гара. 

Разплака се човека, ние също. 

Благодари ни, прегърнахме се и го изпратихме да се качва към влака. Когато си взехме последно довиждане, той ни каза: „Много добри момчета сте ей, не е често срещано сред младите. Правете добро и то ще Ви се върне, а ако ни е отредено от тоя горе, ще се видим пак някога. Благодаря Ви, момчета!”.

И ние ти благодарим, Бай Васко, че ни накара да помислим върху важните неща в живота! 
П.С.- Не правим поста с цел да се хвалим, а просто да споделим историята“.

Какво се случва сега с бай Васко никой не знае. Но всички в мрежата се молят мъжа да е намерил нова работа и със сина му да са добре.

Мнозина издирват мъжа, за да му помогнат с каквото могат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!