Българската национална телевизия трябва да влезе в пряка конкуренция с двете търговски телевизии – бТВ и НТВ. Това каза Иван Гарелов по време на изслушването пред Съвета за електронни медии днес, информира БГНЕС.

Кандидатът за генерален директор на обществената медия предлага преместване на "По света и у нас" в 19:00 часа и коментарни слотове в емисиите. Той сподели, че има по-глобални виждания за развитието на телевизията, а основната му цел е БНТ да стане силна обществена медия и затова е оглавил концепцията си "БНТ - Рестарт".

Пред комисията на СЕМ Гарелов заяви, че е започнал професионалния си път като репортер в БНТ, след това е водещ на предаването "Панорама", има опит и от търговските телевизии, видял е как функционират, издал е три книги, а БНТ е един достоен завършек на неговия професионален път.

Основна цел на Иван Гарелов е БНТ да стане силна обществена медия, като смята, че трябва да извади от анонимност българските зрители. Неговото виждане е, че обществената телевизия трябва да извади българските зрители от анонимността. Цитирайки международно проучване, Гарелов заяви, че обществените телевизии в Европа възвръщат своите позиции, БНТ също.