Първоначално погледнах скептично на идеята за създаване на подобен проект, но после се замислих, че много хора след работа отиват във фитнесите и е изключително важно те да тренират правилно.

Важно е фитнес инструкторите в България да бъдат обучени по правилния начин, за да могат да гарантират на посещаващите съотвентния спортен център развитие и резултати от положените усилия, коментира Иван Иванов, Олимпийски шампион и треньор на националния отбор по вдогане на тежести.
 
Европейска фитнес Академия, накратко EUFA предлага международно признати свидетелства за професионална квалификация в следните курсове на обучение: Фитнес инструктор , Инструктор групови занимания и Персонален треньор
 
Преподаватели в европейска фитнес академия ще бъдат звездните:

Иван Иванов (олимпийски шампион и треньор на националния отбор по вдигане на тежести ), Армен Назарян (олимпийски шампион и треньор на националния отбор по борба), Мария Гроздева (олимпийска шампионка в спортната стрелба), Борислав Георгиев  (треньор по Бокс и треньор на олимпийската шампионка в бокса Стойка Къстева, д-р Георги Максимов, лекар експерт и преподавател по медицина.
 

Сътрудник към федерациите по Лека атлетика и Тенис на корт, както и Димо Христев (Фитнес директор към веригата Pulse Fitness & Spa)
 
Ръководител на академията е Иван Кутуев, бивш член на академичен съвет на НСА “Васил Левски”.
 
Всеки желаещ може да запише своя курс през интернет сайта на академията: www.eufa.bg, като всяко първо число на месеца стартират нови групи.
 
В зависимост от нивото на квалификация и избрания курс средната продължителност на обучението е 2 месеца. Всеки курсант получава достъп до интегрирана онлайн система за обучение, през която в лесен и достъпен вариант разглежда всички необходими учебни материали и видео уроци. Практическото обучение се извършва на територията на фитнеси Pulse Fitness & Spa в градовете София или Пловдив.

Спрямо записания курс, курсантите могат да придобият ниво 3 или ниво 4, приравнени към европейската система за валидация на професионалното обучение.
 
Всеки успешно завършил Европейска Фитнес Академия (ЕУФА) курсант и показал желание за работа и развитие в областта ще получи предложение за професионална реализация в най-бързо развиващата се фитнес верига в България - Pulse Fitness & Spa. Центровете разполагат с фитнеси на територията на градовете София, Пловдив, Кърджали, Банско, Свети Влас и съвсем скоро в още 3 града от страната.