58-годишен пенсиониран военен от Нова Загора, който на 22 юни нападна съпругата си на работното й място и след като й нанесе 4 тежки рани с нож в гърба и корема направи опит да се самоубие, е намерен мъртъв в болничната стая, съобщиха от сливенската окръжна прокуратура, пише "Монитор"

Тялото на Иван Колев е открито обесено от охраната на болницата при софийския централен затвор около обяд на 2 юли. Мъжът прекара няколко животоспасяващи операции в сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ , след стабилизирането на състоянието му бе поставен под охрана заради наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 24 юни.

На 30 юни пациентът е бил приведен под конвой в София, където е настанен в болницата при затвора, уточни зам. изпълнителният директор на сливенската МБАЛ д-р Хрисант  Хрисантов. По думите му при тях продължава да бъде хоспитализирана съпругата, 54–годишната Мая Колева, чието състояние след направените й операции продължава да бъде тежко.

„Съобщиха ни за самоубийството на Колев в четвъртък, но нямам подробности, не зная дали е оставил някакво предсмъртно писмо. На този етап образуваното досъдебно производство по  чл.115, вл. чл. 18, ал.1 от НК не е прекратено, наблюдаващият колега е разпоредил извършването на няколко съдебно-медицински и психиатрични експертизи.“, коментира лаконично  Пламен Стефанов, административен ръководител на окръжната прокуратура в Сливен.

Децата на Иван и Мая, живеещите  в САЩ дъщеря Мариела Робинсон и в Бургас син Слави запазиха мълчание в социалната мрежа, откъдето на 22 юни отправиха апел за даряването на 10 банки кръв за спасяването на родителите си.

Опитът да убие съпругата си Колев направи на работното й място, пред сградата на улица „Петко Енев“, където се помещават новозагорската общинска служба „Земеделие“  и районната прокуратура. Според първоначално събраните данни  агресията била от ревност, от няколко дни жената се изнесла от семейното жилище и това вбесило съпруга. Колев си е нанесъл общо 4 рани с ножа в областта на корема, когато медиците от новозагорския спешен център го качвали на носилката, за да го транспортират, той само изстенал: „Оставете ме да умра, и без това ще ме осъдят на смърт!“.