Сега ще говорим много за Стефан и аз ще кажа, че Стефан е загуба за нацията. Такъв неповторим артист не се ражда всеки ден или всяка година. Каквото и да кажем за него, ще бъде вярно.


Такива творци се програмират на Олимп и се разпращат по света. Той бе усмивката на България. Това сподели по bTV актьорът и писател Иван Налбантов по повод кончината на Стефан Данаилов.

,,Той викаше ученици у тях на репетиции и всички са му предани. Те са вече толкова много, че командват добрия вкус на българския театър и кино. България имаше нужда от такъв категоричен и романтичен герой, но той не успя да изиграе всичко, което Бог му беше дал'', допълни Налбантов.

,,Той бе верен на идеала. Вярваше, че в този социалистически идеал има бъдеще. Не е наивник, за да се хване на хорото за собствена облага. Стефан Данаилов обичаше еднакво целия български народ и сега целият български народ ще страда за неговата загуба. Тепърва ни предстои да разберем какво сме загубили'', коментира в заключение актьорът и близък приятел на Данаилов.