Без да искам избягах. Изхвърлях боклука и без да искам ударих полицая. Съжалявам. Искам да съм свободен, да се прибирам. Оставих лапето и жената вкъщи.


Това каза през сълзи 28-годишният беглец Атнас Бундев, който на 11 ноември т.г. избяга от ареста към Пето районно управление в Бургас, предава Флагман бг.

Арестантът, избягал в Бургас, е неутрализирал полицай с метла

Тогава мъжът от с. Градец, общ. Котел удари с дървената дръжка на метлата полицейски служител в областта на гърба.

Преди минути Районният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение спрямо Атанас.

Той е обвинен в нападение над длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения и в бягство от „Помещение за настаняване на задържани лица“.

Полицията в Бургас вдигната на крак през нощта, издирва арестант

Припомняме, че той излежавал присъда - решение, издадено от Карнобатския районен съд по реда на Указа за борба с дребното хулиганство – 14 дни задържане в поделение на МВР и полагане на обществено-полезен труд.

В съдебната зала стана ясно, че Атанас е нападнал възрастна жена с дървена пръчка.

Според държавното обвинение мъжът има богато съдебно минало и ако бъде пуснат на свобода има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие.

Защитникът адвокат Владко Ралчев обаче отсече, че престъпленията, които Атанас е извършил са твърде леки и не заслужават най-тежката мярка за отклонение „задържане под стража”, както настоява прокуратурата.

Съдебният състав не се съгласи с нито един от доводите на защитата и прати беглеца в ареста.