Договор за наем между държавен фонд "Земеделие" и обект в Силистра се изпари от архивите на фонда, предаде репортер на БЛИЦ. Документът е бил поискан от прокурора Попов по делото срещу бившия изпълнителен директор на фонда Асен Друмев в софийския районен съд.
Адвокатите на подсъдимия разполагат само с копие и не могат да обяснят защо оригиналът липсва. Адвокат Лулчева заяви пред БЛИЦ, че самият договор не е изчезнал и той ще излезе отнякъде. Според нея документът е налице в Службата за вписванията
Асен Друмев е изправен пред районния съд за документни нередности при сключване на договори за наем на фонд "Земеделие", който е наел сгради в Силистра, Разград Пловдив. До този момент две поредни заседания се отлагат заради проблеми с документи.
На днешното заседание бяха представени документи по САПАРД, които са поискани от прокуратурата преди много време, но вече са ненужни по делото. Изслушана бе строително-техническа експертиза, представена от Дианка Пандева. Адвокатите отбелязаха като нередност факта, че вещото лице, вместо да посети обектите в трите града, е ползвала само снимки, на базата на които свидетелства пред съда.
Милан Николов, БЛИЦ