Органите на реда издирват Веселин Димитров, за който се смята, че е свързан с вчерашния пожар в квартал „Владислав Варненчик“ във Варна.


Очаква се в рамките на днешния ден да бъде пусната и негова снимка. Това каза директорът на Областната дирекция на МВР в града комисар Даниел Пашов.

По думите му на този етап са проведени необходимите оперативно-издирвателни действия, но не е установено дали мъжът е жив или е загинал в горящата сграда. Няма сигнали или свидетелски показания за това, че той се укрива някъде.

Комисар Пашов съобщи, че от 1991 година до 1995 година Веселин Димитров е бил полицейски служител. Първоначално е работел в охранителна полиция. В звеното той е изпълнявал длъжност по охрана на обществен ред.

Впоследствие е бил младши криминален разузнавач. През 1995 година, в качеството си на длъжностно лице, е проверяван във връзка с получен сигнал за неправомерно получена от него сума пари.

След проведена проверка и производство е бил отстранен дисциплинарно от системата на МВР. Впоследствие дълго време е работел в охранителна фирма.

Днес разследването на място продължава. Целта е, както и вчера да се използвана светлата част на денонощието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!