Очевидно Георги Георгиев, по-известен в Пловдив като Жоро Лъжата, обича да е под прожекторите. Днес известният на медиите с различни скандални случки стана още по-известен, като се оплака в една от телевизиите, че е глобен неправомерно за превишена скорост, карайки линейка с включени буркани и сирени, пише Глас Нюз.

Преди почти 2 години и половина скрита камера разкри как парамедикът се представя за лекар и дори констатира смърт. Тогава с изненада констатирахме, че в медийното пространство е представен като д-р Георгиев.

От години практикува неотложна помощ, но хората, с които работи, наскоро разбрали, че всъщност не е лекар. Това обаче не му пречеше освен медицински манипулации, да издава и съобщения за смърт. Правеше го с печата на двама доктори.

Пълен потрес: Мним доктор в Пловдив инжектира диазепам и констатира смърт ВИДЕО

Тогава той е заснет със скрита камера да инжектира диазепам на подставено лице. А лекарството е със зелена рецепта, както самият той признава, и се поставя само при специални случаи.

Тази медицинска манипулация се извършва в кабинет за неотложна помощ на частната фирма "Евромед", собственост на Георги Георгиев. За това, че Георгиев извършва нерегламентирани медицински услуги, получихме много сигнали.

Кой е Жоро Лъжата?

Той е бивш полицай, работил е дълги години в общинска полиция. Понастоящем е парамедик, представящ се за лекар. Известен в медиите от различни случки и под името д-р Георги Георгиев.

Веднага след разследването прокуратурата в Пловдив се самосезира и започна проверка. Последваха и арести. А при претърсванията в дома на Георгиев и в кабинета му за неотложна помощ бяха открити доказателства, че той извършва неразрешени от закона медицински дейности.

Сега Георги Георгиев твърди, че спешният автомобил бил заснет от камера на КАТ на път за пациент в критично състояние. Дали това е така, предстои да разберем.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук