Окръжен съд Ловеч разпореди Мирослав Блажев да бъде изваден от психиатрията в затвора в Ловеч, поради неспазване на съответни процедури по време на разследването срещу него. Предстои съдът да вземе решение къде ще бъде въдворен той, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.
По всяка вероятност 33-годишният похитител ще бъде върнат в следствения арест в Ловеч. Окръжен съд Ловеч обаче запази мярката за неотклонение "постоянно задържане под стража".
След съдийското решение Блажев заяви пред журналисти, че благодари за оказаната му подкрепа  в интернет форума, където бе пусната подписка в негова защита. Нямам какво ново да кажа, освен че в тази държава законите се прилагат спрямо не който заслужава. Оръжието го носих с цел самозащита, тъй като имаше отправени заплахи срещу мен във форума. Ще говоря повече, ако се стигне до съдебно разследване срещу мен, добави Блажев.
БЛИЦ припомня, че 33-годишният мъж от Севлиево отвлече автобус на "Биомет" с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса на 27 януари тази година, след което се предаде сам на полицията.
Гергана Димитрова, БЛИЦ