Известният журналист Валентин Бояджиев написа силен пост в социалната мрежа и показа разтърсващи снимки на починалия Жорж Ганчев.

Както БЛИЦ писа българският политик издъхна днес рано сутринта на 79 години.

Почина Жорж Ганчев

"ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С ЖОРЖ ГАНЧЕВ. Тя се състоя през далечното лято на 1984 г. Бях командирован в Слънчев бряг на фестивала "Златния Орфей":", разказва дългогодишният кадър на "Труд".

"Във фестивалната публика изпъкваше естествено Жорж. Една вечер на маса в казиното с него ме запознаха колегата от "Народна младеж" Владимир Гаджев и певецът Георги Минчев. Жорж идваше от Холивуд, както сам се представи и дошъл в Слънчев бряг да пише сценарий за игрален филм с участието на Калоянчев и други наши звезди от театъра и киното", продължава Бояджиев. 

Доколкото си спомням заглавието на бъдещия филм беше нещо като "Балканска връзка" или нещо подобно. За мен звучеше интересно, пък и Жоро Минчев ми разказа подробности за биографията му. Смайващо беше, че Жорж не близваше капка алкохол, не пушеше, всяка сутрин яздеше километри един кон на плажа, а с едрата си фигура и постоянна усмивка, събираше вниманието на жените...", изтъква журналистът.

Поисках интервю от него за в. "София нюз" (имах командировка и от там) и той с радост се съгласи. В хотела говорихме много... Междувременно се обадих на Венцел Райчев, главен редактор тогава на "София нюз" (вестникът излизаше на 4 езика), за да го питам що за птица е този Жорж Ганчев - все пак беше емигрант...

Помня, че Венцел ми каза - "прави интервюто, Жорж е от тези емигранти, на които им е разрешено да си идват отвреме-навреме. Но не му вярвай на 100 %"... Така направих интервю с Жорж, излезе на руски, английски, френски и немски...

Може би това е било първото интервю на Жорж в българския печат... Последвалото житие на Жорж Ганчев всички го знаете. Лека му пръст!", завършва поста си Валентин Бояджиев, като отодули прикачва и ретро снимки на починалия Ганчев.