Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказателна отговорност,  съобщиха от прокуратурата във Варна.

Припомняме, че както БЛИЦ писа на 7 март, 31-годишен мъж наръга смъртоносно 56-годишен в градски парк в Добрич. Задържан за убийството бе Марин Пламенов Добрев, а жертвата - Живко Маринов.

Ясни са резултатите от назначената от Окръжна прокуратура - Добрич съдебно-психиатрична експертиза на 31-годишен мъж, задържан във връзка с разследване за убийство на мъж, починал след намушкване в парк в града. 31-годишният М.Д. е вменяем и може да носи наказателна отговорност, такова е заключението на специалистите.

Добрич настръхна след кървавата баня в градския парк, а убиецът на Живко…

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно. В хода на действията, предприети незабавно за изясняване на ситуацията, става ясно, че съпричастност към престъплението има М.Д.

Той е задържан първоначално за 72 часа, а в последствие по искане на Окръжната прокуратура, Окръжен съд – Добрич определя мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 31-годишния мъж.

Поради наличието на данни, че същият страда от психично заболяване, е назначена съдебно-психиатрична експертиза. Изследването е готово и заключенията на експертите са, че към момента на убийството, М.Д. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, той би могъл да носи наказателна отговорност за тях.

Покъртителни подробности за убийството в Добрич, минути след клането се случило нещо страшно СНИМКИ

Работата по случая продължава. Във връзка с разследването има назначени също ДНК и видео техническа експертизи. Очакват се тяхното изготвяне и заключенията от тях с оглед продължаващата работа по случая.

Информацията бе предоставена на медии в Добрич от административния ръководител на Окръжната прокуратура Радослав Бухчев на специален брифинг, след разрешение на наблюдаващия случая прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!