Черен джип, който видимо прилича на марката Чероки или Митцубиши Паджеро, се движи с бясна скорост по трасето от кръговото кръстовище „Трапезица” в Бургас към Созопол. Преследването му е започнало преди 10 минути – около 20:15 ч., съобщава "Флагман".

Превозното средство първо е прекосило централните улици на града с много висока скорост и не се е подчинявало на вдигната полицейска палка. По бул. „Тодор Александров” автомобилът е помел три леки коли, в които има и пострадали. Булевардът е блокиран, а след неизвестния водач се движат две патрулни коли.

След кръстовището към ж. к. „Меден рудник” джипът убиец е поел по главния път за Созопол. Скоростта му е не по-малка от 220 км/ч.

По данни към 20:35 часа, беглецът е подминал кръстовището по главния път за Созопол и е продължил към Царево. Свил е вдясно към село Равадиново. В една от улиците е забил джипа си в спрял автомобил и напълно го е помлял. Избягал е. Издирването му продължава из улиците на селото. Вероятно е дрогиран. 

По главния път до местността "Пода" има и друг блъснат автомобил, който е опитал да отбие, след като водачът му за части от секундата усетил, че ще бъде връхлетян, защото се е движел в лявата лента. Той внезапно е бил изпреварен отдясно. Все още нарушителят не е издирен. Вдигнати на крак са и патрулки на РУ-Созопол. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук