Викторио Александров е признат за виновен за убийство на приятелката си Дарина и родната си дъщеря Никол. Това постанови Софийският градски съд, предаде Novini.bg.

Вчера прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за подсъдимия. На първа инстанция съдът постанови присъда от 20 години затвор при строг режим.

Викторио ще трябва да изплати и кръвнина на почерненото семейство на убитата Дарина. Той ще трябва да покрие и разходите по делото.

Вчера Викторио се призна за виновен за извършеното престъпление. Днес след прочитане на присъдата му той запази мълчание. 
Близките на убитите майка и дъщеря обаче останаха потресени от присъдата.

Коментираха, че след 20 години той ще излезе от затвора и може отново да извърши престъпление. Както вече се знае семейството на Дарина разкри, че е било заплашвано лично от Викторио. Лелята на Дарина пък се разплака в зала и коментира, че присъдата е подигравка. 

Двойното убийство потресе цяла България в края на 2018 г. Викторио и Дарина имат едногодишна дъщеричка, заживяват заедно без брак, но в отношенията им настъпва сериозен разрив.

Знае се, че Викторио не живее с приятелката си към датата, на която е извършено убийство. Той отива в апертамента им и я застрелва с пистолет. После взима малката Никол и изчезва. Кара таксиметров шофьор да го закара извън София. Намеренията му първоначално били да се самоубие. Той обаче не умира. Посяга обаче и на невинната си дъщеря, която не успява да оцелее. 
 
Убийството на Дарина и Никол повдигнаха отново въпроса за скритата агресия, на която са подложени жените и децата в една връзка. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!