"Основните причини за инцидента на магистрала "Тракия" са падналата мъгла, която е породила намалена видимост и несъобразената скорост на част от водачите".
Това заяви пред БЛИЦ главният секретар на МВР Младен Маринов.

Професионалният ръководител на вътрешното ведомство е изпратил на мястото на инцидента множество пътни полицаи, които с колегите си изясняват причините за незапомнената от години верижна катастрофа.

"Районът на инцидента е обезопасен. Полагат се всички усилия за разчистване на ударените автомобили, за да се нормализира движението по магистралата", допълни Младен Маринов пред медията ни.

БЛИЦ научи, че министър-председателят Бойко Борисов следи изкъсо случващото се на аутобана. Той на няколко пъти се е информирал за катастрофата от Париж, където ще присъства на поклонението в памет на Симон Вейл в Дома на ветераните.

До момента е ясно, че пострадалите при сблъсъка са 15 човека. Единият от тях е откаран в болница в критично състояние, а лекарите се борят да го върнат към живота.

В огромното задръстване на "Тракия" е попаднал и депутат от Обединени патриоти, който търпеливо изчаква движението да бъде отпушено.


Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!