Голямо количество готова листна маса и растения марихуана са иззети при специализирана полицейска операция на под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен, съобщиха от полицията.

До успешната реализация се е стигнало след продължителна и упорита работа на криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР-Сливен.

На 12 ноември, съвместно със служители на Специализираните полицейски сили и Районно управление-Нова Загора в новозагорското село Асеновец е установен и задържан 33-годишен мъж.

При последвалите процесуално-следствени действия в жилището и имота, обитаван от него, са намерени и иззети 5 килограма марихуана.  Иззети са 212 растения, част от които в процес на отглеждане и други подготвени за сушене, които също са реагирали на марихуана.


Спецакция срещу наркоразпространението в Сливен и Котел

На място полицейските служители, са иззели голяма сума пари в лева и евро, два броя електронни везни, както и други предмети и вещи, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Той е задържан. По случая са образувани две досъдебни производства. Работата по тях продължава под надзора на прокуратурата.