Мъж на 65 години, от село Ясеновец, община Разград, е поредната жертва на COVID-19 в региона. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

Пациентът е бил хоспитализиран на 11.06.2020 г. в Отделение "Инфекциозни болести" на Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Иван Рилски - Разград" АД. 

София пак е категоричен лидер на заразени с К-19 у нас, ето кои са жертвите

Той е получил инфаркт на миокарда на 19 юни в 21 часа и 30 минути, след което е починал.

Мъжът е бил с редица придружаващи заболявания: захарен диабет, диабетна полиневропатия, хронична сърдечна недостатъчност и мозъчно-съдова болест.

Ананиев отговори на въпрос, който вълнува всички в България!

Областният кризисен щаб за борба с коронавируса в област Разград изказва съболезнования на семейството на починалия.

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция в Разград д-р Ася Генева, на 20.06.2020 г. няма регистрирани нови случаи на заболели от COVID-19 в област Разград.  

Междувременно стана известно за шест нови случая на коронавирус в Разлог. За тях съобщи кметът на общината Красимир Герчев. Сред новозаразените има медицинско лице и дете.

Всички новозаразени са свързани със заразената учителка от детска градина номер 5 в града, при която беше установен коронавирус. 

От взетите двадесет и четири проби на деца, персонал и учители, шест са положителните, посочва Красимир Герчев в свое съобщение.

Той допълва, че всички новозаразени са в добро състояние и без симптоматика. Те са карантинирани, а Регионалната здравна инспекция в Благоевград е уведомила личните им лекари.

През следващите две седмици ще продължи тестването на контактните лица. Детската градина, в която има случаи на коронавирус няма да работи, посочва още Красимир Герчев.

Градоначалникът отбелязва, че болестта не е отминала и призова жителите и гостите на общината да не омаловажават мерките за безопасност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!