За автобусите ще бъде между 1 и 4 стотинки максимална цена и между 10 и 20 стотинки са най-високите цени за колегите от товарния сектор. Това каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи в ефира на БНТ.

"Реално за автобусите ще бъде между 1 и 4 стотинки максимална цена, разбира се, най-високата цена е за автомагистрали, и между 10 и 20 стотинки са най-високите цени за колегите от товарния сектор. Но тъй като днес ще бъдат качени, ще можем да имаме точните цифри. Факт е, че основната тежест на тол системата, пада върху товарния бранш", добави тя.

По думите ѝ основната тежест от тол системата, основните такси, които ще бъдат заплатени, всъщност ще бъдат от товарния бранш.


"Именно заради това нещо те казват, че сумите, които реално са посочени от тях, са достатъчно, за да бъде покрит бюджетът, който е заложен от държавата, за да бъде събран от тол системата.

Премиерът взе едно много мъдро решение да направим въвеждането на тол системата с цените, които браншът предлага, за да може да няма спорове по темата.

Като съответно колегите поеха ангажимента, че на 1 юни, ако справките и данните покажат, че на практика тези суми наистина не покриват нуждите на бюджета, те ще бъдат договорени във възходящ ред
", заяви Милтенова.