Намерените към момента доказателства мисля че говорят съвсем ясно, че не става въпрос за поръчка. Просто е страшна брутална примитивна агресия. Така бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев коментира разкриването на убийството на журналистката Виктория Маринова пред bTV.
 

„Много коментатори се изредиха тук преди мен. Може би трябва да ги викнете сега всички тия специалисти, които наговориха толкова много глупости, защо си позволиха така да говорят за компетентността на колегите от разследването и прокуратурата“, заяви той.
 
В случая със Северин Красимиров той смята, че става въпрос за непредумишлено убийство. „Има хора в кавички, защото той не е човек, те не са като нас. За съжаление няма как да направиш превенция на убийство, защото то става инцидентно, ако то не е планирано“.
 
Той посочи, че в миналото също е имало подобни случаи и припомни за убийството на Роза Мачокова в Пловдив, което така и останало неразкрито. „Там се получи едно забавяне в разследването, защото едно лице си призна, че го е извършил, но после нямаше съвпадение в ДНК“, обясни той.
 
„По отношение на тежките престъпления МВР работи добре. Проблемите с авторитета на полицията идват от битовата престъпност“, каза Калин Георгиев.

"Не ми е предлагано да ставам министър на вътрешните работи, призна той. На въпрос пък дали би се върнал  като главен секретар на МВР Калин Георгиев отговори, че вече е бил на този пост.

"През 2013 г. подадох оставка, защото усещах, че повече няма да мога да изпълнявам задълженията си на главен секретар и нямаше да мога да правя нищо повече",  посочи Калин Георгиев.