Грандиозен гаф на bTV, вчера взриви обществеността. БЛИЦ припомня, че в централната емисия новини репортерката Канна Рачева бе включена секунди по-рано в ефир и точно тогава тя несъзнателно призна по какъв сценарий "медията отразява“ протестите в страната и чужбина.

„Аз за протестите в чужбина не знам… Ще си измисля“, изцепи се Рачева в ефир.

Безумното й признание буквално взриви социалните мрежи, където започнаха да се подиграват, че „новият слоган на bTV Новините е „Измисли си го!“.

И към този час от телевизията мълчат гузно и официално изявление за гафа няма. В ефира на bTV никой нищо не каза за „измислените“ данни и протести.

Интересно е, че самата Канна Рачева реши да се защити. В личния си фейсбук профил тя започна да се оправдава, опитвайки се да замаже безпрецедентния гаф, който направи на живо.

„По време на жива връзка често не знаем как да си завършим изреченията, чакаме информация до последно. 

И тази вечер, докато се уточнявах с продуцента, не знаех никакви подробности за протестите в Централна и Западна Европа и нямах идея какъв ще е финалът на моята жива връзка. 

Това са нормални, всекидневни ситуации в нашата работа. 

Разбирам как може да са прозвучали думите ми, но вярвам, че не се налага да обяснявам дали „си измислям“ информация или не…

Гледайте bTV Новините, за да прецените сами, а не на базата на чужди интерпретации“, самооправда се Рачева.

БЛИЦ припомня, че изцепката й до такава степен бе неловка, че чак фолк певицата Преслава се подигра със случилото се.

Под поста на Рачева заваляха куп коментари - част от тях открито се подиграваха на случилото се, а други защитаваха журналистката.


Вижте откъса от гафа на Канна Рачева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: tribune.bg