"Всичко, което видяхте, е в основата на нещата. Вотът на недоверие имам предвид. Съвсем нормално е за всяка опозиционна партия, преекспонираха се камара неверни неща чрез медиите." Това каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по bTV във връзка с ареста на бившия министър на екологията Нено Димов. 

"Чувах ДПС и БСП какви програми имали, а те управляваха заедно немалко време. Цялата водопреносна мрежа в страната е на възраст доста по-голяма от мен и започва да гърми. Това са тръбите, които са на практика вече неизползваеми", допълни той.  

"Питайте сега тези, които говорят за чиста вода и чист въздух. Проблемът не е от сега, а проблемът е, че нарочиха Нено Димов за него. Този човек не е виновният човек", каза още Каракачанов. 

"Първо, известно е, че не Нено Димов управлява водопреносната мрежа в държавата и самите заявки за пускане на вода се издават от ВИК дружествата. Министърът на екологията и водите, единственото което прави, е да утвърждава техния график", обясни министърът на отбраната.  

Каракачанов разкри, че по време на пътуването му с Борисов към Египет са си говорили за сигурността на страната, а не за ареста на Нено Димов. 

"Валери Симеонов е казал, че Коалиционният съвет е бил "неприятен", а не аз. Смятам, че Емил Димитров е достатъчно енергичен и макар, че е с минимална роля, той може да свърши много работа с енергията, която има", посочи вицепремиерът.  

"Аз предложих Ревизоро. Познавам го лично от 19-20 години. Аз казвам, че съм бил свидетел на много по-неприятни коалиционни съвети, когато присъстваше още един член, който изхвърлихме от коалицията", допълни Каракачанов. 

Той е категоричен, че ВМРО няма да подкрепи вота на недоверие.

"Не искам да влизам в предизборната партийна кампания на БСП. Април месец ще се избира нов лидер и се започва нова битка. Няма да влизам в игрите на БСП", заключи министърът на отбраната. 

"Бях с дрехите, на които ходя на учения за да ми е по-удобно и практично, поръчал съм си я, ушил и платил аз, парите не са от министерството". Така той коментира вълнения в социалните мрежи как е бил облечен при посещението в Египет.